IEVAS VIRTUVE Nr. 1 2023
Praktisks žurnāls ēdiena gatavošanai mājās. Lasi un skaties IEVAS VIRTUVĒ, gatavo un baudi savā! Žurnāls iznāk katru mēnesi.
Numurā lasi:
- Janvāra nogalē saskaņā ar Mēness kalendāru iestājas jaunais gads. To svinēsim ar tradicionālo ķīniešu stikla nūdeļu un garneļu voku.
- Iepazinām tuvāk neparastos Sičuaņas piparus un piedalījāmies īstā japāņu tējas ceremonijā, kur baudījām matča tēju un izslavēto japāņu mieru un nesteidzību.
- Mājās paši gatavojām tofu – tas ir krietni vienkāršāk, kā varētu domāt, un izdosies katram! Tāpat apguvām tehniku, kādā pagatavojama vistas balotīne.
- Nu jauna sapazināmies ar kalmāriem, lai no tiem pagatavotu kalmāru gredzenu uzkodu, kā arī sulīgas kotletītes.
- Tulkotāja Jana Vērdiņa mums pagatavojusi divus savas Kurzemē pavadītās bērnības ēdienus – ar kanēli pildītus ceptus ābolus, kā arī reņģu piena zupu!
- Pie kūpošas tējas tases janvārī sevi lutinām ar biezpiena un ābolu tarti, kā arī pildītiem, krāsnī ceptiem bumbieriem ar riekstiem, medu un zilo sieru.
- Bet saltās janvāra skumjas kliedējam ar žurnāla IEVA redaktores Danas Sinkevičas reibinošām atklāsmēm slacīto stāstījumu par Madeiras vīniem, kā arī meksikāņu arheoloģes Lisetas Fuentesas neparasto dzīves stāstu un meksikāņu receptēm.
- Atklājam dažādus veidus, kā interesanti pagatavot ierasto malto gaļu, darbdienu pusdienās baudām sātīgus salātus, bet vakariņās galdā ceļam Ārijas Avotas sulīo, ar olīvu pesto pildīto vistiņu!
Šī e-izdevuma cena ir
vai