IEVAS VIRTUVE Nr. 8 2022

Praktisks žurnāls ēdiena gatavošanai mājās. Lasi un skaties IEVAS VIRTUVĒ, gatavo un baudi savā! Žurnāls iznāk katru mēnesi.

Numurā lasi:

  • Augusta maltītēm, kā arī ziemas krājumu gatavošanas darbiem iedvesmu somenes smēlāmies dāsnajā Gruzijas virtuvē.
  • Gruzijas virtuve daudziem vispirms asociējas ar šašliku. Uz iesma virs karstām oglem grilētu gaļu patiesībā sauc par matsvadi. Kāds īsti ir nepārspējamā gruzīnu matsvadi noslēpums? To noskaidrojām Gruzijas reģionā, kas izslavēts kā matsvadi šūpulis – Kahetijā!
  • Gruzijas virtuves īpašā odziņa ir pikantās un aromatiskās mērces, marinējumi, sautējumi un citi dārzeņu ēdieni. Tkemali, adžika, adžapsandali, marinētas paprikas, kāposti un baklažāni, dolmas un tolmas –  tos visus ziemai vai tūlītējai baudīšanai pagatavot savās virtuvēs varam arī mēs!
  • Ja varam pašrocīgi pagatavot pelmeņus, tad arī hinkaļi mums ir pa spēkam! Hinkaļu, kā arī dievīgo hačapuri pagatavošanas knifus mums atklāja restorāna Tbilisi saimniece Teona.
  • Gruzijas vīnis ir īsts vecis!  - tā secina žurnāla IEVA redaktore un vīnu entuziaste Dana Sinkeviča. Kāpēc tā? To lasiet viņas aizraujošajā Gruzijas vīnu ceļvedī.
  • Augusta svētku galdā ceļam divas pasakainas Gruzijas kūkas – sulīgo valriekstu  kuku, kā arī paklavu. Pēdējo pagatavojām divās versijās – vienkāršajā, kas izdosies arī iesācējiem, kā arī klasiskajā – kārumniekiem, kas nebaidās garšīgu izaicinājumu!
  • Un vēl īpašs sveiciens visiem kinzas cienītājiem – divās vienkāršās uzkodās, kur šis aromatiskais garšaugs spēlē pirmo vijoli. Tomātu mērci ar kinzu un čili, kā arī lavašu ar suluguni un kinzu gatavo Ilze Klaperre!
Pievienot grozam
Šī e-izdevuma cena ir
vai

E-izdevumu arhīvs

 
×