IEVAS VIRTUVE Nr. 9 2019
Praktisks žurnāls ēdiena gatavošanai mājās. Lasi un skaties IEVAS VIRTUVĒ, gatavo un baudi savā! Žurnāls iznāk katru mēnesi.
Numurā lasi:
- Septembris pie mums ir ierodas dāsns un šarmants. Štrams kā tāds apšu kundziņš, smaržojošs pēc brūklenēm un rudens avenēm.
- Septembra dāsno dabu mēs godināsim ar bagātīgu dzīru galdu – to iemācījāmies klāt saskaņā ar šobrīd aktuālo tendenci, ko angliski sauc par grazing table.
- Zinām, zinām - rudens jau nav tikai dzīres, tas ir arī jauns darba cēliens. Taču, lai labi strādātos, vispirms kārtīgi jāieturas – šim nolūkam piedāvājam izcilu spēcinoša liellopa buljona recepti, kā arī divas zupas, kas garšo mazajiem darbaļaudīm (pārbaudīts!).
- Līdz ar septembra ierašanos, upēs sāk ņudzēt nēģi. Nēģu sezonas atsākšanos mēs atzīmējām ar diviem piemirstiem, taču kādreiz ārkārtīgi populāriem ēdieniem – nēģu rasolu, kā arī pie mums mazāk zināmo britu nēģu pīrāgu.
- Atradām vēl nebijušus veidus, kā ieziemot bagātīgās rudens dārza veltes: mums ir dzelteno tomātu kečups, biešu un apelsīnu čatnijs, persiku un lavandas ievārījums un citi pārsteidzoši gardumi.
- Kopā ar IEVAS VIRTUVI sagaidām rudeni līksmi!